Dana 19. Listopada 2017 sa proizvodne linije u Aschaffenburgu u Njemačkoj, sišao je 111,111. električni viličar serije 386 postavši tako najuspješniji viličar tog tipa na svijetu.

Uspjehu su doprinijeli sada već legendarna pouzdanost te raznovrsnost izvedbi koju dotada nitko od konkurenata nije ponudio.

Odmah po predstavljanju 2006. godine, Linde E12-E20 električni viličari iz serije 386 pokazali su se pravim uspjehom. Inovacije poput krana viličara pričvršćenog na prednju osovinu (umjesto na šasiju čime se smanjuje prijenos vibracija na operatera) te dotad neviđena ergonomija u tom tipu viličara, utrli su put uspjehu.

Linde Material Handling je svoje ugled izgradio na čeonim plinskim i diesel viličarima zahvaljujući ponajviše hidrostatskom pogonu koji usađen duboko u Linde DNA. No, trendovi u industriji su se počeli mijenjati i Lindeovi klijenti su poželjeli električni viličar koji će uz električni pogon ponuditi sve prednosti Lindeovih čeonih plinskih i diesel viličara.

Uvažavajući zahtjeve svojih klijenata Linde Material Handling je vrhunske performanse serije 386 osigurao ugradnjom dvostrukih motorima na prednjoj osovini koji osiguravaju vrhunsko prijanjanje na svim podlogama. Kombi upravljačka osovina u verzijama sa 4 kotača omogućava iznimno mali radijus okretanja. Nagibni cilindri tornja pričvršćeni su na vrh zaštitnog okvira, što je inovacija prenesena direktno sa 39x serije čeonih plinskih i diesel viličara te osigurava iznimnu stabilnost tornja viličara. Posljednja u nizu inovacija je verzija viličara sa lithium-ionskom baterijom.

Sve te karakteristike zajedno sa raznovrsnošću ukupno 30 verzija ovog modela znače da viličar može biti korišten u svim aplikacijama, od transporta i logistike do prerađivačke industrije, dok s druge strane osim redovitog odražavanja, drugih troškova na viličarima nema. Sve to rezultira time da se viličari serije 386 danas koriste širom svijeta te da i u svojoj 11. godini ova serija bilježi rast prodaje.