Viličari u Koprivnici imaju klimu, sjenila za sunce, grijana i zakretna sjedala te pametne pojaseve za vezanje koji po potrebi ograničavaju brzinu viličara

Tvrtka Carlsberg Hrvatska otvorila je u Koprivnici ovoga tjedna novi skladišni prostor u kojem će nadalje skladištiti dodatnih desetak tisuća hektolitara piva i cidera, a kojega ne bi bilo bez pomoći moćnih Linde strojeva koje zastupa TPZ. Strojevi s najmodernijom trenutno dostupnom opremom pomogli su prilikom izgradnje prostora, ali će tamo i ubuduće ostati stajati na raspolaganju za korištenje.

 

U utorak je na svečanoj ceremoniji, osim samog skladišta i vanjskog prostora koji ga okružuje, predstavljena i nova oprema koju je danska kompanija namijenila za novoizgrađeni pogon. Na otvorenju, gosti i suradnici tvrtke imali su prvi priliku vidjeti novi stroj za čišćenje i pranje površina, kao i četiri nova Linde viličara s najmodernijom opremom po pitanju sigurnosti i zaštite na radu. Dok su dva Linde viličara ukrašena vrpcama na ceremoniji otvorenja držala podignute palete s Carlsbergovim proizvodima, druga dva stroja upotrjebljena su za prezentaciju manipulacije u skladištu i na otvorenom.

 

Viličari koji će se koristiti u Koprivnici imaju klimu, sjenila za sunce, grijana i zakretna sjedala te pametne pojaseve za vezanje koji po potrebi ograničavaju brzinu viličara, što je naglasio Goran Vukelić, direktor lanca opskrbe kupaca u hrvatskoj podružnici Carlsberga. Naglasio je kako je kompaniji zadovoljstvo radnika vrlo važno, a kada se o njemu govori, oprema je vrlo važan faktor. “Uz investicije u prostor, prirodno su došle i investicije u opremu, odnosno strojeve, kako bi naši zaposlenici lakše mogli obavljati svoj posao“, istaknuo je Vukelić te je dodao da je „investicijom tijekom 2018. godine dograđeno nešto manje od 2000 kvadratnih metara visokokvalitetnog skladišnog prostora i ugrađene prateće opreme.“

 

Hrvatska je već godinama mjesto proizvodnje za cidere koje pivovara Carlsberg šalje u 20-ak zemalja diljem svijeta. U novom skladištu odvijat će se cjelokupna proizvodnja – od fermentacije do gotovog proizvoda. Vukelić je na velikom otvorenju rekao kako su oni, kao međunarodna kompanija, ponosni na visoke međunarodne standarde prema kojima radimo, ali jednako tako djeluju i lokalno. „Zbog toga su i u ovim investicijama bile angažirane lokalne kompanije – bilo da su to bili direktno izvođači radova poput koprivničke podružnice Tehnike, bilo da su oni koristili podizvođače iz Koprivnice ili koprivničke regije“ zaključio je Vukelić.

 

Vrpcu na svečanom otvorenju prerezali su predsjednica Uprave Carlsberg Croatia Helle M. Petersen, Njegova Ekselencija Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, i gradonačelnik Mišel Jakšić. Projekt je, naglasio je na otvorenju Jakšić, od velikog značaja i za grad Koprivnicu u kojoj se odvija cjelokupan proces proizvodnje. „Danas već možemo reći da je to naša tvornica, naša pivovara, i što je uspješnije gospodarstvo grada Koprivnice – a u zadnje je vrijeme jako uspješno – to je uspješniji i sam grad i sve ono što prati taj gospodarski standard da dolazi kroz društveni i komunalni standard“, objasnio je ponosni gradonačelnik. Ponos dijelimo i mi, budući da je tvrtka Carlsberg Hrvatska prepoznala Linde kvalitetu i ukazala povjerenje našem snažnom i složnom timu.